Sütemények, torták,fagyik, gofrik, muffinok és minden finomság képekkel!!

Nézz szét a finomságok honlapján!!! :):):)

Édes muffinok

Mézes muffin:

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál olvasztott vaj,
  • 3,35 dl teljes kiőrlésű liszt,
  • 1,65 dl liszt,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 1,5 dl tej,
  • 1 felvert tojás,
  • 1 csipet só.

Joghurtos-áfonyás muffin

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt (a pohár lesz a mérce, őrizd meg!),
  • 1,5 pohár cukor,
  • 3 tojás,
  • ? pohár olaj,
  • 3 pohár liszt,
  • 1 pohár tej,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 citrom leve,
  • 13-15 dkg áfonya.

Körtés muffin csokiforgáccsal

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt,
  • 10 dkg csokoládéforgács,
  • fél csomag sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg lágy vaj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 evőkanál méz,
  • 3 fél körte (kompótból).

Adventi muffin

Hozzávalók: 12 darabhoz:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál barackpálinka
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl tej

Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffin formát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.


Almás muffin

Hozzávalók:

  • 2,5 bögre liszt (kérdeztem, mekkora bögre, azt mondta, olyan reggeli kakaós :-))
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 bögre olaj
  • 4 tojás
  • 2 tk. fahéj
  • 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma
  • 2 pohár tejföl

ha van otthon, akkor mehet bele mazsola, dió és csokoládédarabkák.

A mennyiség elrettentő, de gyönyörűen felezhető. Kb. öt perc összekutyulni a cuccokat, aztán kanállal belelapátolni a formába (érdemes bele kicsi kerek sütőpapírokat tenni, akkor a tojásos sem ég oda), aztán be a sütőbe. pillanatok alatt kész, és nagyon finom!


Adventi muffin

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók: 12 darabhoz:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál barackpálinka
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl tej

Elkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffin formát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.


Áfonyás-joghurtos muffin

Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 211 kcal

Hozzávalók: 12 db-hoz:

  • 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • l 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor
  • 2 dl joghurt

Elkészítés: Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlővel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütőporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is. A muffin sütő-formába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd előmelegített sütőbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig. Jó étvágyat! Tipp: A sütés első 5 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin teteje.


Áfonyás muffin

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ? teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg tejföl (kb. 1,5 pohár)
  • 25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.


Almás-fahéjas muffin

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 cs sütőpor,
  • 1 tk fahéj,
  • 1 alma

Elkészítés: Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.


Almás-mazsolás muffin

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 közepes alma
  • 7 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl joghurt

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájákkal, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztes keveréket hozzákeverjük (kisebb adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.


Almás-túrós muffin

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 38 dkg liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • ? teáskanál szódabikarbóna
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma)
  • 0,5 dl almapálinka

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat kiolajozzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Almás-zabpelyhes muffin

(Norbi receptje)

Hozzávalók:

  • 4-5 db zöld alma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg update 1-es liszt (a liszt 30% erejéig ?hígítható? teljes kiőrlésű liszttel)
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • fahéj
  • folyékony édesítő

Elkészítés: A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta ?pihen?, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffin sütőformát kibéleled a muffin sütő-papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát. A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

Tanácsok: "Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül?. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!" - Norbi


Almás-diós muffin

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 17 dkg liszt,
  • 11 dkg cukor,
  • 2 kk sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 1 kk fahéj,
  • 4 dkg margarin,
  • 1 tojás,
  • 120 ml tej,
  • 18 dkg alma (reszelt),
  • 1 marék mazsola,
  • 2 evőkanál reszelt dió es 2 evőkanál cukor összekeverve a tetejére

Elkészítés: Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. Tanácsok: 190 C°-on 25 percig sütni légkeverésen.


After Eight muffin

Hozzávalók:

  • 19 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 6 db After Eight lapocska
  • 1 tojás
  • 0,7 dl olaj
  • 2 dl író (vagy kefir)

Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Az After Eightet feldaraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojást a cukorral, az olajjal és az íróval habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztes keveréket. A formákat félig töltjük a tésztával, elosztjuk rájuk a csokit, majd befedjük 1-1 kanálnyi tésztával. Kb. 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból


Almás-citromos muffin

Hozzávalók:

  • 2 kis alma,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 ek. étkezési keményítő,
  • 1 citrom,
  • 2 csapott tk. sütőpor,
  • fél tk. szódabikarbóna,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 1 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • 2 dl (lehetőleg citromos) író,
  • 3 dkg mazsola,
  • 40-60 db sütésálló nagyméretű minyonpapír,
  • porcukor.

Elkészítése: A meghámozott almák magházát kiemeljük, és húsukat feldaraboljuk. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral, és a szódabikarbónával elvegyítjük, majd belereszeljük a forró vízben alaposan megmosott citromhéját. A tojást elkeverjük, majd a cukorral, az olajjal és az íróval összedolgozzuk. Hozzáadjuk az almadarabokat és a mazsolát, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket. A kettesével vagy hármasával egymásba rakott minyonpapírokat tepsibe ültetjük. Elosztjuk bennük a tésztát, előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat porcukorral megszórjuk.


Almás-morzsás muffin

Hozzávalók (kb.12 darabhoz)

  • 2 kisebb alma (kb.20 dkg)
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • másfél tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 9 dkg durvára vágott dió
  • 1 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 0,8 dl étolaj, vagy 12,5 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej

A morzsához:

  • 5 dkg liszt
  • 1 tk. fahéj
  • 6 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formába beletesszük a muffin papírokat. Megmossuk és meghámozzuk az almákat, majd feldaraboljuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vágott dióval és az almadarabokkal. Felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat vagy vajat, a vaníliás cukrot és a tejet, és jól elkeverjük. Ezt követően adagoljuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, és addig keverjük laza mozdulatokkal, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A morzsához összegyúrjuk a lisztet, a fahéjat, diót, cukrot és vajat morzsalékos állagú tésztává. A tésztát a sütőformába töltjük és megszórjuk a morzsával. 20-25 percig sütjük 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon). A kész muffinokat a formában pihentetjük kis ideig, majd tálalhatjuk.


Almás-túrós muffin

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 38 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • ? tk szódabikarbóna
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 tk vanília aroma)
  • 0,5 dl almapálinka

Elkészítés: A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük. A muffin formákat kiolajozzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Ananászos-csokoládés muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg ananászkonzerv (körszeletes)
  • 26 dkg liszt (finom)
  • 2 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 6 dkg csokireszelék
  • 1 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 80 ml olaj
  • 280 ml tej

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokireszelékkel. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt is hozzákeverjük.


Aszalt szilvás muffin

Hozzávalók:

  • 12 db kimagozott aszalt szilva,
  • 2 ek. rum,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 15 dkg vaj (lehetőleg olvasztott),
  • 15 dkg porcukor,
  • 3 tojás,
  • 1 dl tej,
  • 12 db fél dió

Előkészítés: az aszalt szilvát megmossuk, majd a rummal ízesített vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A muffin sütő mélyedéseibe 2-2 papírformát teszünk. A sütőt itt is 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: a vajat mélyebb tálba tesszük, elektromos habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább habosítjuk. A tojásokat egyenként hozzáütjük, és mindegyik tojással teljesen simára keverjük. Állandó keverés mellett a lisztes keveréket is a masszához adagoljuk, végül a tejjel simára keverjük. A papírformákat félig töltjük a masszával. Kinyomkodjuk a beáztatott szilvát, mindegyik formába teszünk egyet, és befedjük a maradék masszával. Mindegyikre egy-egy fél diót ültetünk. A muffinokat a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd papírral együtt kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Hidegen könnyen lehúzhatjuk róla a papírt.


Aszaltszilvás-magvas muffin

  • 12.5 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
  • 12.5 dkg tönkölyliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 15 dkg méz
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 db aszalt szilva
  • 10 dkg olaj (hidegen sajtolt)

Szóráshoz:

  • napraforgómag,
  • lenmag,
  • szeletelt mandula,
  • mák.

Akár a tésztát is dúsíthatjuk még kakaóval és darált dió vagy mandula, mogyoró hozzáadásával.

A liszteket elkeverjük a lazítóanyagokkal, hozzáadjuk az olajat, a mézet, a fűszereket, és annyi vízzel keverjük össze, hogy piskótatészta sűrűségű legyen. Kiolajozott muffin formába tesszük, és mindegyikbe teszünk egy szem aszalt szilvát, a tetejét megszórjuk a mandulával. 200 °C-on sütjük, kb. 20-25 perc alatt kész.


A világ legjobb muffinja!

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg ráma margarin ( 1kocka ráma)
  • 4 db egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • kiskanálnyi sütőpor
  • 1-2 csomag vanília cukor
  • + bármi, ami eszedbe jut!

Elkészítés: A cukrot, tojást, vajat, vanília cukrot egy tálba tesszük és habverőgéppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, míg olyan jó masszává nem válik. Muffin sütőbe teszünk kis papírkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!

Tanácsok: Én holland kakaót és banánt szoktam tenni bele legsűrűbben. Finom még instant kávéval is... Amit csak kitalálsz! Tényleg a legjobb!


Banános - csokidarabkás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 nagy érett banán
  • 250 ml tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 18 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg tört csokoládé

Elkészítési mód: Pürésítsd a banánt egy edényben, majd add hozzá a tejet, tojást, valamint az olvasztott margarint, és alaposan keverd össze. A lisztet szitáld a banános masszához, majd add hozzá a cukrot, valamint a tört csokoládét, és óvatosan keverd össze. A tésztát kanalazd az alaposan kivajazott formák 3/4 -éig, majd süsd 190 C°-on 20 percig vagy tűpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.


Banános-kávés muffin

Hozzávalók:

  • 2 db érett banán
  • 3 ek kávélikőr
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 3 dkg aprított mogyoró
  • 1 ek instant kávé
  • 1 ek kakaópor
  • 2 tojás
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A banánokat villával összetörjük, és meglocsoljuk a kávélikőrrel. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mogyoróval, az instant kávéval és a kakaóval. A cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal kikeverjük a tojások sárgáját, a tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas-cukros masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Legvégül belekeverjük a likőrös banánt. A tésztát a formákba kanalazzuk (3/4-ig!), majd 15-20 percig sütjük. (tűpróba!)


Banános-mogyorós muffin

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fél tk só
  • 1/8 tk szerecsendió
  • 1 fél csésze passzírozott banán
  • 1 csésze cukor
  • fél csésze barnacukor
  • 1/3 csésze olaj
  • fél csésze tej
  • 1 nagy tojás
  • 1 csésze aprított, pirított mogyoró

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a formákat papírral kibéleljük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, szerecsendiót és a sót. Másik tálban összekeverjük a banánt, a cukrokat, olajat, tejet és a tojást. Összevegyítjük a két tál tartalmát, majd belekeverjük a mogyorót. Muffin formákba kanalazzuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Barna tündérke

Hozzávalók:

  • 26 dkg finomliszt
  • 6 dkg mogyoró
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg reszelt csokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 0,8 dl olaj
  • 1,25 dl csokoládészósz
  • 1,8 dl író (kefir)


Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval, a szódabikarbónával, a mogyoróval és a reszelt csokival. A tojásokat az olajjal, a cukorral, az íróval és a csokoládészósszal habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.


Bounty-s muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg Bounty csoki feldarabolva
  • 20 dkg liszt :)
  • 10 dkg búzakeményítő (vagy finomliszt)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 4 tojás

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy muffin papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval és a kókusszal. A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket külön tálban kemény habbá verjük. A vajas masszához hozzákeverjük kis részletekben a lisztes keveréket, majd óvatosan belekeverjük (fakanállal!) a tojásfehérjét. A muffin formákba kanalazunk 1 evőkanál tésztát, belenyomunk egy darab csokit, és egy fél evőkanál tésztával befedjük. 20-25 percig sütjük.


Cappuccino muffin dióval

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 22 dkg liszt
  • ? csomag sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál instant cappuccinopor
  • 2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint)
  • dió

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappucchinoport, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk egy negyed diót, és 20-25 percig sütjük.

Tipp:

  • A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha teszünk bele egy csipet sót!
  • A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!

Cherrys muffin

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • csipetnyi só,
  • 1 ek. fahéj,
  • 1 db tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 3/4 csésze olvasztott vaj,
  • 400 ml tej,
  • 25 dkg cseresznye,
  • 40 ml Cherry Brandy.

Tálaláshoz ízlés szerint puding!

Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és a fahéjat. A tojást verjük fel egy tálkában, majd adjuk hozzá a cukrot,és utána fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett a vajat. Öntsük össze a lisztes keveréket és a tojásos masszát. Mossuk meg a cseresznyét, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apróra. Öntsük rá a Cherry Brandyt, és óvatosan adjuk a tésztához. Öntsük a tésztát az előkészített muffin formákba, majd 20-25 percre tegyük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Tálalás előtt öntsünk a tetejére csokoládé vagy vaníliapudingot


Citromos-mákos muffin

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze mák
  • 2/3 csésze tej
  • 2 csésze liszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1/3 csésze növényi olaj
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés: Elvegyítjük a mákot és a tejet, forrásig melegítjük, majd félrehúzzuk. 20 percig állni hagyjuk. A száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só) összekeverjük. A tejes mákot elkeverjük a tojással, citromlével és az olajjal. A száraz keverékhez adjuk, majd elkeverjük (amíg a száraz alapanyag éppen átnedvesedik). A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kiolajozott muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával, és 20-25 perc alatt készre sütjük.


Curry-s muffin

Hozzávalók:

  • 6 dkg aszalt alma
  • 25 dkg finomliszt
  • 9 dkg cukor
  • 3 dkg mazsola
  • 5 dkg mogyoró (hámozva)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál curry
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 0,8 dl olaj
  • 3 dl író (kefir)

Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Az almát kis darabokra vágjuk, elekeverjük a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a curry-vel, a mazsolával, 3-3 dkg mogyoróval és kókuszreszelékkel. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, a cukrot, az írót és az olajat, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, megszórjuk a maradék mogyoróval és kókuszreszelékkel, és kb. 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból


Csokis Meggyes muffin

A mélyhűtött meggyet, vagy a meggybefőttet lecsepegtetjük. A levét felfogjuk egy nagyobb pohárba. Pont jó lesz szörpnek. 2 tojást habosra keverünk 1 cs vaníliás cukorral, 15 dkg porcukorral. Hozzákeverünk 15 dkg puha Rama margarint. Én leginkább Ligát szoktam használni, mert ezt tejérzékenyek is fogyaszthatják. Kimérünk 12 dkg lisztet, 3 dkg cukrozatlan kakaóport, és egy teáskanálnyi sütőport. Ezt is hozzászórjuk a tojásos vajas masszához. Jól összekeverjük. Egy fél adag erős feketekávét hozzáöntünk, elkeverjük. Kevés főzőtejszínnel vagy zsírosabb tejjel picit felengedjük. Annyira, hogy lágy krémszerű masszát kapjunk.

A muffin sütő horpadásait kibéleljük muffin papírral. A masszát elosztjuk a papírmélyedésekben. A lecsepegtetett meggyeket darabonként rárakjuk a muffin masszák tetejére. Nem keverjük bele a masszába előbb, mert akkor lemegy a tészta aljára. Előmelegített sütőben kb 200 C°-on 25 perc alatt megsütjük. Kellemes csipegetnivaló a délutáni kávé mellé!


Csokis muffin

Hozzávalók:

  • 1.5 csésze liszt (finom)
  • 2/3 csésze cukor
  • 1/4 csésze kakaópor
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 0.5 teáskanál só
  • 2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt
  • 2/3 csésze tej
  • 0.5 evőkanál vanília aroma

Elkészítés: 1. Sütőt előmelegíteni 200 fokra. 2. Kibélelni papírral a formákat. 3. Összekeverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 4. Gyors mozdulatokkal hozzáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni! 5. 2/3-ig tölteni és 15-20 percig sütni. 6. Melegen tálaljuk.


Csokis muffin 2.

Elkészítési idő: 20 perc


Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 ek barackíz
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 5 dkg tört csoki

Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, muffin formába töltjük és 170 C°-on 20-25 perc alatt kisütjük.


Csokoládés muffin II.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 10 dkg (egy tábla) csokoládé
  • 3 tojás 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ? teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl narancslé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3/4 csésze tej

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokit finomra reszeljük. A lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral, a szódabikarbónával és a narancshéjjal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a narancslével, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét a masszához, és a tésztát a papírral kibélelt muffin formába kanalazzuk. (csak 3/4-ig töltjük meg!) 20-25 percig sütjük. Tipp: A muffinok tetejét díszíthetjük tortadarával


Csokoládés muffin III.

Hozzávalók:

  • 20 dkg főzőcsokoládé,
  • 25 dkg liszt,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 17 dkg margarin,
  • 1 ek. instant kávé,
  • 1 dl tej,
  • 3 tojás,
  • 5 dkg mazsola

Előkészítés: A csokoládét apró darabkákra tördeljük. A lisztet, a porcukrot, a sütőport összekeverjük.

Elkészítés: A csokoládé egyik felét edénybe tesszük a margarinnal, a kávéval, a tejjel együtt, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön forrásig hevítjük. Simára keverjük, és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztes keveréket óvatosan a krémes masszához adjuk, beleszórjuk a megmaradt darabos csokoládé felét és a mazsolát, és a kézi robotgéppel gyorsan összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kikenhetjük margarinnal, vagy kibélelhetjük sütőpapírral, majd kanállal beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék csokoládédarabkákkal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rövid ideig (kb. 10 perc) a formában hagyjuk hűlni, csak utána borítjuk ki, és rakjuk tálra.


 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 10
Heti: 4
Havi: 14
Össz.: 121 248

Látogatottság növelés
Oldal: Édes muffinok /almás, joghurtos, gyümölcsös, csokis/
Sütemények, torták,fagyik, gofrik, muffinok és minden finomság képekkel!! - © 2008 - 2024 - finomsutik.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »