Almás gofri
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk a tojássárgával és a többi hozzávalóval, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével dolgozzuk össze. Gofrisütőben adagonként kisütjük.
Banános gofri csokiöntettel
Hozzávalók: |
Elkészítés: Serpenyőben 10 dkg cukrot világosra karamellizálunk. Belekeverjük a diót, és vajjal megkent alufóliára kenve hűlni hagyjuk. 1 dl tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felforralunk, beleszórjuk a nagyobb darabokra tördelt bevonót és kihűtjük. A grillázst durvára felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A maradék tejet a liszttel, a tojássárgákkal és a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéját, a szegfűszeget, a fahéjat és az ánizst. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a maradék cukrot, majd a vajas krémbe forgatjuk. A banánokat kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk. 4-5 szeletet kevés tésztával a vajjal megkent gofrisütőbe teszünk. A csokoládéöntetet és a grillázst külön kínáljuk hozzá. |
Csokis gofri
Hozzávalók: | ||
|
Diós gofri
Hozzávalók: | ||
A gofrikhoz 2-2 evőkanál tésztát teszünk az alsó sütőlap közepére, lezárjuk a fedelet, és kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük. Öntetként fahéjas vaníliaöntetet ajánlok. 1 liter tejhez egy csomag vaníliás pudingport, porcukrot és 1 teáskanál fahéjat adunk, felfőzzük. |
Kakaós gofri
Hozzávalók: | ||
|
Kókuszos gofri
Hozzávalók: | ||
Elkészítés: A vajat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliavelővel ízesítjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és a likőrt, majd rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát rövid ideig pihentetjük. A margarinnal kikent gofrisütőben a tésztát adagokra osztva aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, kókuszpehellyel, 1-1 gombóc fagylalttal és ananászszeletekkel kínálhatjuk.
|
Mézes gofri gyümölcsös túrókrémmel
Hozzávalók 10 darabhoz: | ||
Elkészítés: A zsiradékot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a tojásokat és az aromákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a krémbe szitáljuk. Belekeverjük a tejet is. A gofrisütőt felmelegítjük, olajjal vékonyan kikenjük, és a tésztából aranysárga lapokat sütünk. Átpasszírozzuk a tehéntúrót, kikeverjük a cukorral és a citromlével. Belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt, és óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett gyümülcsöket. A túrókrémet a gofrival kínáljuk.
|
Túróhabos gofri vaníliamártással
Hozzávalók 4 személyre: |
Előkészítés: A palacsintához a lisztet átszitáljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A túróhabhoz a túrót szitán áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés: A palacsintához habüstben kikeverjük a vajat, a tojás sárgáját, a cukor egyharmad részével, a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. A tojás sárgájához hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, majd a tojásfehérjéből készített kemény habot. A gofrisütőt bekapcsoljuk, kikenjük vajjal, és hagyjuk jól kiégni. A sütő nagyságától függően (kérjük olvassa el a használati utasítást!) 1-2 ek. masszát teszünk bele, lezárjuk, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. A túróhabhoz az áttört túrót összekeverjük a tejszínhabbal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vaníliamártáshoz a tejben kikeverjük a hideg pudingport. Tálaláskor a kihűlt gofrikra szedjük a túróhabot, a vaníliamártással és a gyümölcsökkel ízlésesen tálaljuk. A tésztát egyszerűen palacsintasütőben is megsüthetjük, ha kihűlt a túróhabbal megtöltjük. |