Sütemények, torták,fagyik, gofrik, muffinok és minden finomság képekkel!!

Nézz szét a finomságok honlapján!!! :):):)

Meggyel töltött csokis-rumos muffin

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg tortabevonó (jó a mikulás- vagy nyuszicsoki is)
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 cl rum
  • Elkészítés: A csokit a vajjal és a tejszínnel összeolvasztjuk a mikróban, beletesszük a lekvárt, a rumot, a cukorral felvert tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. A vajazott formákat a félig töltjük, minden muffinba teszünk 2-3 meggyet és egy kis csokidarabot, majd a többi masszát rátöltjük. 160 fokon sütjük kb. 25-30 percig. A darabszám a forma méretétől függően változhat!

    Megjegyzés:
    Jó étvágyat és sok sikert hozzá!

     

    Kakaós muffin nagyon egyszerűen

    Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Elkészítés: A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal felverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Csomómentesre keverjük a tejjel, és a masszát a muffinpapírokkal bélelt tepsibe töltjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 30 percig sütjük.

     

    Fahéjas muffin nagyon egyszerűen

    Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margrin
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 5-10 g őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Elkészítés: A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott mararint. Ezt a masszát elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal, végül hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre dolgozzuk. A masszát a muffintepsibe készített papírok 3/4-éig töltjük, és kb. 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.

     

    Csodajó mákkal töltött muffin

    Hozzávalók:
  • Nedves hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2,25 dl joghurt
  • Száraz hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg aprított mandula vagy dió
  • 2,5 kiskanál sütőpor
  • 0,5 kiskanál szódabikarbóna
  • A mákos töltelékhez:
  • 10-12 dkg darált mák
  • pici tej
  • porcukor
  • Elkészítés: A töltelékhez a mákot összekeverjük ízlés szerinti cukorral, annyi tejet adunk hozzá, hogy össze álló, de nem folyós masszát kapjunk. Ha túl sok tejet adunk hozzá, akkor a töltelék lemegy az aljára a sütés ideje alatt. A muffinformát kizsírozzuk, muffin papírokat teszünk bele (könnyebb vele kiszedni).

    A nedves és a száraz hozzávalókat külön edényben jól összekeverjük, majd a két masszát óvatosan egymásba forgatjuk. Nem kell csomómentesre kavarni! A massza nagyobbik részét arányosan kikanalazzuk a formákba, rátesszük a tölteléket, vigyázva, hogy ne érje a forma falát. Befedjük a maradék tésztával, és 180 fokos sütőben sütjük, ha lehet, légkeverésen 25-30 percig vagy tűpróbáig. Miután kivettük, hagyjuk hűlni a formában 5-10 percet, ezután könnyen levehetjük a papírt róla.

    Megjegyzés:
    Nagyon finom, még a nem muffin pártiaknak is ízlik! Ha jól sikerült, akkor a töltelék a közepén marad, de ha nem, az ízén az sem változtat.

     

    Banános-ananászos muffin

    Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg  sütőmargarin
  • 1 teáskanál vanília (vagy esszencia)
  • csipetnyi szerecsendió
  • 20 dkg ananász (konzerv is lehet)
  • 1 dl sütőrum
  • 2 db banán
  • 1 db citrom
  • 5 dkg cukor
  • Elkészítés: 1. Öntsd keverőtálba a lisztet, a sütőport és a szerecsendiót.

    2. Egy másik tálban keverd össze a margarint és a cukrot. Keverd addig, amíg habos lesz.

    3. Add a cukorral felvert margarinhoz a tojást és a vaníliát. Keverd szép simára. Ha kész, add hozzá a lisztet, az apróra darabolt ananászt és banánt.

    4. Oszd el egyenletesen a muffinsütőben a tésztát. A tetejét megszórhatod aprított dióval, mandulával.

    5. Süsd 20 percig 210 fokon.

     

    Sárgabarackos muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 1 dl étolaj
  • 12 szem friss sárgabarack
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • Elkészítés: A lisztet alaposan összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a sóval és a megmosott citrom héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, végül az olajat, és simára összedolgozzuk. A kivajazott muffinformákaba adagoljuk. A barackot megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk, és mindegyik muffinformába 2 felezett barackot nyomkodunk, majd 25-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

     

    Csokis muffin gyümölcsökkel

    Hozzávalók 16 darabhoz:
  • 2 db érett banán
  • 12-14 dkg málna
  • 4 evőkanál eperdzsem
  • 5 dkg 70%-os étcsokoládé
  • ízlés szerint 1-2 evőkanál sütőrum/konyak
  • 1 pohár kefír
  • 20 dkg liszt
  • 17 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 teáskanál kakaópor
  • fahéj
  • 1 dl étolaj (ha nincs otthon: olvasztott margarin)
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • Elkészítés: 2 tálat veszünk elő: egyet a nedves, egyet pedig a száraz hozzávalókhoz. Összekeverjük alaposan a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a szódabikarbónát és a fahéjat, a másik tálban pedig a tojást, a cukrot, az olajat, a kefírt és a vaníliás cukrot, majd ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, belekeverjük az apró darabokra tört étcsokit, a pürésített banánt, a málnát és a rumot/konyakot, majd az eperdzsemet. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt muffinformába, kb. mindegyik forma feléig. 15-18 perc sütés elég neki, tűpróbával ellenőrizzük.

     

    Szőlős muffin

    Hozzávalók:
  • 1 fürt szőlő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 3/4 bögre olaj
  • 1 bögre joghurt
  • 1/2 bögre szőlőlé
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • Elkészítés: A szőlőszemeket kettévágom, és a sütőt előmelegítem 180 fokra. Először a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverem. Majd másik tálban a tojást, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a szőlőlevet keverem össze. Ezt követően a folyékony masszát a liszteshez adom, és összedolgozom, majd a szőlőt is hozzáadom, és lazán átkeverem. Muffinsütőbe kanalazom, ás kb. 20-25 percet sütöm.

     

    Bögrés muffin

    Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3/4 bögre olaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összekeverem, és kanállal belerakosgatom a formába. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Bármilyen ízesítéssel variálható!

    Megjegyzés:
    A bögre 2,5 dl-es.

     

    Fűszeres muffin

    Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg csoki
  • Elkészítés: A tojássárgákat, a cukrot és a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a kakaót, a fűszereket és a sütőport. Ezután a tojások felvert habját is hozzáadjuk. Kiadagoljuk a muffinformákba, majd mindegyik közepébe egy kocka csokit teszünk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük.

    Megjegyzés:
    Én tejszínhabbal díszítem, a családom nagyon szereti.

     

    Muffin nagyon egyszerűen

    Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Elkészítés: A tojásokat egy tálban felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a tejet, az olvasztott margarint, és simára keverjük a liszttel és a sütőporral. Az előkészített tepsibe muffinpapírt helyezünk, beletöltjük a masszát. Így pontosan 12 db muffin készül. A tepsit 180-200 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, és 15-20 percig sütjük. Amikor úgy érezzük, hogy megsült, végezzünk tűpróbát!

    Megjegyzés:
    Gyerekeknek nagyon ízlik. Rakhatunk a masszába pl.: 5 dkg liszt helyett 5 dkg kakaót --> így kakaós muffinunk készül, de tehetünk egy konyhai fecskendővel pl. nutellát a tepsibe helyezett masszába. Egy másik ötlet: rakhatunk a masszába reszelt vagy darált csokoládét, így amikor megsütöttük a muffinokat és hűlni hagyjuk, akkor ismét finom ropogóssá válik benne a csoki. Sok-sok mindent ki lehet hozni ebből az alapreceptből.



    Weblap látogatottság számláló:

    Mai: 27
    Tegnapi: 31
    Heti: 101
    Havi: 308
    Össz.: 121 160

    Látogatottság növelés
    Oldal: Muffinok /képek nélkül/
    Sütemények, torták,fagyik, gofrik, muffinok és minden finomság képekkel!! - © 2008 - 2024 - finomsutik.hupont.hu

    A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

    ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

    X

    A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »