Meggyel töltött csokis-rumos muffin
Hozzávalók kb. 12 darabhoz: |
Elkészítés: A csokit a vajjal és a tejszínnel összeolvasztjuk a mikróban, beletesszük a lekvárt, a rumot, a cukorral felvert tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. A vajazott formákat a félig töltjük, minden muffinba teszünk 2-3 meggyet és egy kis csokidarabot, majd a többi masszát rátöltjük. 160 fokon sütjük kb. 25-30 percig. A darabszám a forma méretétől függően változhat! Megjegyzés: Jó étvágyat és sok sikert hozzá! |
Kakaós muffin nagyon egyszerűen
Hozzávalók: | |
|
Fahéjas muffin nagyon egyszerűen
Hozzávalók: |
Elkészítés: A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott mararint. Ezt a masszát elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal, végül hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre dolgozzuk. A masszát a muffintepsibe készített papírok 3/4-éig töltjük, és kb. 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. |
Csodajó mákkal töltött muffin
Hozzávalók: |
Elkészítés: A töltelékhez a mákot összekeverjük ízlés szerinti cukorral, annyi tejet adunk hozzá, hogy össze álló, de nem folyós masszát kapjunk. Ha túl sok tejet adunk hozzá, akkor a töltelék lemegy az aljára a sütés ideje alatt. A muffinformát kizsírozzuk, muffin papírokat teszünk bele (könnyebb vele kiszedni). A nedves és a száraz hozzávalókat külön edényben jól összekeverjük, majd a két masszát óvatosan egymásba forgatjuk. Nem kell csomómentesre kavarni! A massza nagyobbik részét arányosan kikanalazzuk a formákba, rátesszük a tölteléket, vigyázva, hogy ne érje a forma falát. Befedjük a maradék tésztával, és 180 fokos sütőben sütjük, ha lehet, légkeverésen 25-30 percig vagy tűpróbáig. Miután kivettük, hagyjuk hűlni a formában 5-10 percet, ezután könnyen levehetjük a papírt róla. Megjegyzés: Nagyon finom, még a nem muffin pártiaknak is ízlik! Ha jól sikerült, akkor a töltelék a közepén marad, de ha nem, az ízén az sem változtat. |
Banános-ananászos muffin
Hozzávalók: | |
2. Egy másik tálban keverd össze a margarint és a cukrot. Keverd addig, amíg habos lesz. 3. Add a cukorral felvert margarinhoz a tojást és a vaníliát. Keverd szép simára. Ha kész, add hozzá a lisztet, az apróra darabolt ananászt és banánt. 4. Oszd el egyenletesen a muffinsütőben a tésztát. A tetejét megszórhatod aprított dióval, mandulával. 5. Süsd 20 percig 210 fokon. |
Sárgabarackos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz: |
Elkészítés: A lisztet alaposan összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a sóval és a megmosott citrom héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, végül az olajat, és simára összedolgozzuk. A kivajazott muffinformákaba adagoljuk. A barackot megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk, és mindegyik muffinformába 2 felezett barackot nyomkodunk, majd 25-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. |
Csokis muffin gyümölcsökkel
Hozzávalók 16 darabhoz: | ||
|
Szőlős muffin
Hozzávalók: |
Elkészítés: A szőlőszemeket kettévágom, és a sütőt előmelegítem 180 fokra. Először a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverem. Majd másik tálban a tojást, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a szőlőlevet keverem össze. Ezt követően a folyékony masszát a liszteshez adom, és összedolgozom, majd a szőlőt is hozzáadom, és lazán átkeverem. Muffinsütőbe kanalazom, ás kb. 20-25 percet sütöm. |
Bögrés muffin
Hozzávalók: |
Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összekeverem, és kanállal belerakosgatom a formába. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Bármilyen ízesítéssel variálható! Megjegyzés: A bögre 2,5 dl-es. |
Fűszeres muffin
| ||
Megjegyzés: Én tejszínhabbal díszítem, a családom nagyon szereti. |
Muffin nagyon egyszerűen
Hozzávalók: | |
Megjegyzés: Gyerekeknek nagyon ízlik. Rakhatunk a masszába pl.: 5 dkg liszt helyett 5 dkg kakaót --> így kakaós muffinunk készül, de tehetünk egy konyhai fecskendővel pl. nutellát a tepsibe helyezett masszába. Egy másik ötlet: rakhatunk a masszába reszelt vagy darált csokoládét, így amikor megsütöttük a muffinokat és hűlni hagyjuk, akkor ismét finom ropogóssá válik benne a csoki. Sok-sok mindent ki lehet hozni ebből az alapreceptből. |