Sütemények, torták,fagyik, gofrik, muffinok és minden finomság képekkel!!

Nézz szét a finomságok honlapján!!! :):):)

Grillezett-rakott cukkini

Hozzávalók:
  • 2 közepes cukkini (kb. 50 dkg)
  • 1/2 dundi póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 kis paradicsom
  • 2-3 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 1 evőkanál barna cukor (vagy méz, fehér cukor)
  • szárított bazsalikom
  • rozmaring
  • oregánó
  • bors
  • kevés balzsamecet
  • A tetejére:
  • 5-6 dkg reszelt parmezán (elhagyható)
  • olívaolaj
  • Elkészítés: A cukkiniket uborkaszeletelőn vékony karikákra vágom. Vastag aljú grillserpenyőbe pici olajat öntök, felforrósítom, rádobom a cukkinikarikákat, enyhén fűszerezem, gyors kevergetés kíséretében 3-5 perc alatt megpirítom, félreteszem. Közben 1-2 mm-es karikákra vágom a póréhagymát, lereszelem a fokhagymát. Egy másik serpenyőben kevés olajon megfonnyasztom a hagymákat, hozzáadom a cukrot, a paradicsompürét, sózom, fűszerezem, besűrítem (kb. 6-8 perc alatt elkészül), a végén kis balzsamecetet adok hozzá - a hagymákat nem kell szétfőzni! A friss paradicsomokat forró vízbe mártom, lehúzom a héjukat, vékony karikákra vágom.

    Egy tűzálló tál aljára teszem a paradicsomos-pórés mártás felét, ráhalmozok néhány karikát a paradicsomokból, majd egy réteg cukkinikarikával fedem be. Ezt ismétlem, azzal a különbséggel, hogy a hagymás szósz-cukkini-friss papradicsom sorrendet részesítem előnyben. Ha menet közben nem fűszereztem eléggé a zöldségeket, a paradicsomra még szórok egy keveset. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, majd 15 perc elteltével rászórom a sajtot, s még 20-25 percig hagyom sülni. A teteje megpirul, a zöldségek zamatosra sülnek.

    Megjegyzés:
    Jellegzetesen nyári vacsorára való. Előre is elkészíthető, összerakható, csak sütni érdemes frissen. Hidegen is kiváló. 2 személynek ez a mennyiség bőven elegendő - friss kenyérrel, de tésztával is igencsak remek.

     ********************************************************

    Halászlé - ultra finoman

     
    Hozzávalók és kellékek kb. 7 személyre:
  • 1 kb. 5 literes fazék
  • 1 db pontyfej /keserűfog kivéve/ + aprólék /uszonyok, farok?/
  • 2 db tisztított keszeg szeletelve
  • 2 db tisztított kárász szeletelve
  • 1 db afrikai harcsafilé szeletelve
  • 5 db halászlékocka
  • 5 db közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 dl száraz minőségi vörösbor
  • 8 evőkanál pirospaprika /50-50% édesnemes ? csemege /
  • 2 evőkanál Erős Pista
  • 1 db paradicsom karikázva
  • 2 db zöldpaprika karikázva
  • 1 evőkanál őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint / kb. 2 evőkanál /
  • 8 evőkanál étolaj
  • Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzátesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd rászórunk 1 evőkanál sót. Ezzel kb. 2 percig teljes lángon forraljuk, ezután hirtelen felöntjük 2 dl hideg vízzel. Amikor a hagyma szétcsapódott, beletesszük a haldarabokat, és megszórjuk a borssal és a pirospaprikával. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék tele legyen. Így főzzük kb. 1 órán keresztül rotyogtatva. Ezután beletesszük a fokhagymát, a halászlékockákat és az Erős Pistát, majd további 1 órán át főzzük. Mikor a hal szétfőtt, a nagyobb csontokat kidobáljuk, a többit átpasszírozzuk egy másik edénybe. Ha ezzel végeztünk, egy sűrűbb paszirozóval visszapasszírozzuk az eredeti fazékba - amit előtte kiöblítettünk. Feltesszük újra főni úgy, hogy a bort is beleöntjük, és megkóstoljuk, hogy ami kimaradt, azt pótolhassuk. Az a lényege, hogy teljesen beízesítve még fél órát kell főzni, takarékon, kevergetve. Ha halszeletet vagy belsős&eacut

     ********************************************************

    BB - Betyáros bolognai

    Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • szalonna, paprikás szalámi ízlés szerint
  • 1 húsos kaliforniai paprika
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 marék zöldborsó
  • bors
  • chili
  • Elkészítés: A hagymát meghámozom, nagy karikákra vágom, kevés olajon megpirítom. Rádobom a szalonnát és a szalámit, felöntöm kevés vízzel, párolom. Majd hozzáadom a többi hozzávalót is, és felöntöm a felhigított paradicsompürével. Ízesítem, és addig főzöm, amíg a darálthús is megfő. (Egész csípősre érdemes készíteni.) Főtt tésztával tálalom.

    Megjegyzés:
    Ezt a receptet véletlenül találtam ki, amikor valami finomat akartam készíteni, gyorsan. :)

     ********************************************************

    Besameles újkrumpli

    Hozzávalók:
  • 1 kg újkrumpli
  • 2 csomag lapka sajt
  • A besamelhez:
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 1 l tej
  • bors
  • szerecsendió
  • Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöd (félpuhára), leszűröd, meghámozod, karikára vágod. Vajjal vékonyan kikent tepsibe teríted 2 rétegben, a rétegek közé lapka sajtot teszel. A végén leöntöd a kész besamellel, amit akár ízesíthetsz is petrezselyemmel, kaporral, citrommal, ízlés szerint, és fóliával lefedve sütöd kb. 1/2 óráig, majd fólia nélkül még 10 percig.

     

     ******************************************************

    Csípős sült csirke

    Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • A páchoz:
  • 2 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • őrölt chili
  • 1 evőkanál Piros Arany
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • kevés mustár
  • Elkészítés: A pác hozzávalóit a sütés előtti napon összekeverjük, a csirkét bekenjük a kapott szósszal. Közvetlenül sütés előtt besózzuk, kikent tepsibe tesszük. /Én csirkesütőre szoktam ráhúzni, de nem muszáj./ Beborítjuk alufóliával, hogy ne száradjon ki, s ha majdnem megpárolódott, a fóliát levéve megsütjük. Nagyon finom, piros, ropogós, csípős csirkét kapunk. :) Köretként tetszés szerint bármit tálalhatunk, rizst, krumplit, salátát...

    Megjegyzés:
    Ha szép lassan sütjük, biztos átsül!

     *******************************************************

    Diós burgonyafasírt

    Hozzávalók:
  • burgonya
  • darált dió
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • tojás
  • Elkészítés: A meghámozott burgonyát lereszeljük (nagylyukú reszelőn),l kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a darált diót, a tojást, a petrezselyemzöldet, sót és borsot ízlés szerint, összekeverjük. Vagy egyben sütjük ki tepsiben, vagy fasírt formában, egyenként.

    Mennyiséget azért nem irtam, mert minden szemre meg ízlésre megy. Általában 1 kg krumlihoz 14 evőkanál őrölt diót számítunk, és 2-3 tojást, attól függően, hogy mennyire lágy a massza. Ha lágyabb, 2 tojást ha keményebb, 3-at. A só és a bors ízlés dolga. Eszméletlen jó sör mellé vagy vacsorára, csakúgy magában paradicsommal !! Jó étvágyat kívánok!

    ********************************************************** 

    Diós galuska

    Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 4 egész tojás
  • 1 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 10 dkg darált dió + cukor
  • Elkészítés: A tojást, a tejfölt és az olajat összekeverem, majd beleteszem a lisztet, a sót, 2 dkg cukrot: vagyis galuskatésztát készítek. A cukrozott (4 dkg) tejbe szaggatom a galuskákat, kifőzöm. Majd vajazott tálba rétegezem a galuskát és a cukros darált diót. Sütőben aranybarnára sütöm.

    Megjegyzés:
    Lehet dió helyett mákot, túrót is rétegezni.

     ********************************************************

    Erdélyi káposzta

    Hozzávalók:
  • 1 fej édeskáposzta
  • 60 dkg pulykamell vagy -comb
  • 1 csokor kapor
  • Elkészítés: A káposztát a torzsa eltávolítása után kb. ujjnyi cikkekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, hozzátesszük a kockára vágott húst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, a tetejére tesszük a kaprot, ízlés szerint sózzuk. Tálaláskor kevés tejfellel meglocsoljuk. Nagyon ízletes, egyszerű étel.

     

     

    ***********************SZERKESZTÉS ALATT!!!****************



    Weblap látogatottság számláló:

    Mai: 31
    Tegnapi: 31
    Heti: 105
    Havi: 312
    Össz.: 121 164

    Látogatottság növelés
    Oldal: Ételek /képek nélkül/
    Sütemények, torták,fagyik, gofrik, muffinok és minden finomság képekkel!! - © 2008 - 2024 - finomsutik.hupont.hu

    A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

    ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

    X

    A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »